2016. július 23., szombat

Én vémon, te ara, avagy Kresley Cole - A sötétség démona

Író: Kresley Cole
Cím: A sötétség démona
Eredeti cím: Demon From The Dark
Sorozat: Immortals After Dark #10.
Kiadó: Ulpius-ház
Megjelenés: 2013
Oldalszám: 458 oldal
Értékelés: 5/5


Kresley Cole – akinek regényei állandó szereplői a New York Times bestsellerlistájának – perzselően forró meséje egy vámpírvérrel fertőzött, kitaszított démonról és egy sebezhető, fiatal boszorkányról, akit a férfi megvéd mindenkitől – ha kell, még önmagától is. EGY VESZÉLYES DÉMON, AKINEK NEM KÉPES ELLENÁLLNI… Malkom Slaine: kínozza sötét múltja, gyötri a vámpíréhség, a védelmét élvező zöld szemű lány pedig a pusztulás szélére sodorja. EGY ŐRJÍTŐ BOSZORKÁNY, AKIT A MAGÁÉNAK AKAR… Carrow Graie: elrejti a bánatát, csak a következő bulinak és csínytevésnek él. Egészen addig, amíg nem találkozik egy kínlódó harcossal, aki érdemes rá, hogy megmentsék. ÖSSZEZÁRVA EGY RETTENETES BÖRTÖNBEN… Ahhoz, hogy Malkom és Carrow túlélje a kalandot, a férfinak szabadjára kell engednie a benne rejlő démont és vámpírt. Vajon amikor Malkom azzá a rémálommá változik, amelytől a saját népe is retteg, elveszíti-e a nőt, akiért teste-lelke eleped?


 A fülszöveg alapján bevallom őszintén csalódtam a könyvben, de hála az égnek pozitív irányban.
Elképesztően izgalmas és kalandokkal teli történet tárul az olvasók elé.
A megtört szellemű démon és az önmagát vagánynak mutató boszorkány története lebilincselő olvasmány lehet a romantikus fantasy rajongók számára.


 Üdítő újdonság a sorozatban, hogy A sötétség démonában a főszereplők nem értenek egymás nyelvén. Carrow anyanyelve az angol, míg Malkom démon nyelven beszél, így kissé megnehezült a kommunikáció. De aki nagyon akar valamit az leleményes és feltalálja magát a legszorultabb helyzetben is.
A történet helyszínei is további egzotikumként szolgálnak, főleg Malkom barlangja. Romantikus körülmények, romantikus érzelmek, hát ki tud ennek ellenállni?




Carrow a vagány bajkeverő, aki mint egy tinédzser így leplezi a lelki egyensúly hiányát. Amikor azonban nem várt fordulat következi az életében, kénytelen gyökeresen megváltoztatni gondolkodásmódját és élet stílusát. Muszáj lesz felnőnie. És ekkor megköt egy alkut, ami nem várt következményekkel jár számára.





Malkom Slaine. A megtestesült gyötrelem és
bizalmatlanság. Egész életét úgy élte le, hogy nem állt mellette senki. Minden, amit valaha elért  a saját erejének köszönhető, mégis a legnagyobb démona fölött nem tud győzelmet aratni. Nem képes a bizalomra. Ez pedig megmérgezi egész életét, még a kapcsolatot is, amit Carrow-val kialakít. Ahhoz azonban, hogy legyen jövője, valamit kockáztatnia kell. De vajon mit tesz kockára? A szívét, vagy Carrow életét?


Összességében, egy egzotikus, romantikus történet a kellő mennyiségű izgalommal és akcióval. Csak ajánlani tudom mindenkinek, még azoknak is, akik elvesztették bizalmukat és érdeklődésüket a sorozat iránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése