2016. július 26., kedd

Meglepetések meglepetések után - avagy Sherrilyn Kenyon Angyali csókja

Író: Sherrilyn Kenyon
Cím: Angyali csók
Eredeti cím: Kiss of the Night
Sorozat: Dark Hunters #05.
Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 480 oldal
Értékelés: 5/5


Wulf Tryggvasen egykor viking harcos volt, most halhatatlan Sötét Vadász, akinek súlyos emlékezetvesztést előidéző ereje van. Bárki, aki emberi alakjában találkozik vele, öt perc múlva már nem emlékszik rá. Egyéjszakás kalandoknál nagyon hasznos ez a tulajdonság, ám megnehezíti, hogy értelmes és tartalmas kapcsolatokat alakítson ki; igaz szerelem nélkül azonban soha nem lesz képes visszanyerni a lelkét.
Legújabb küldetése rémálommá változik – rettenetes démonhordával kell megküzdenie, s megvédenie Cassandrát, az elátkozott faj hercegnőjét. Cassandra leendő gyermeke menti majd meg a világot a nagy Pusztító rémuralmától, ám egy ősi átok miatt a lány ideje véges: huszonhét évesen kínhalált kell halnia – addig pedig alig néhány hónap van csak hátra…
Kettejüknek kell szembeszállniuk a mindenre elszánt szörnyekkel, s a bátor nő végül rabul ejti Wulf fagyos, érzéketlen szívét, s talán elnyerhetik a boldogságot…


 Ez már az 5. kötet a sorozatban és most következett be egy gyökeres fordulat. Wulf és Cassie története teljesen más, mint az eddigi sötét vadászoké. Eddig a következő -képpen alakult a történet:
megismerkedés, szerelem, házasság és vagy jön a gyerek vagy nem.

Nos ezúttal kicsit megkavarodik a történet. Először megismerkednek, aztán jön a gyerek, a szerelem és ami még ehhez jár. Tudjátok a veszély, az ellenség és a többi, és a többi. Örülhetünk, hogy ebben a részben is egy egészen talpraesett ellenség támadása fokozza az izgalmakat, nem olyan töketlen, mint Talon sztorijában.

Na de lássuk a szereplőket részletekbe menően.

Kezdjük a mi viking szuperhősünkkel, Wulffal. Előfordulhat, hogy elfogult leszek. Oda és vissza vagyok a skandináv hapsikért.
A mi drága viking harcosunk olyannyira családcentrikus, hogy ezt a bizonyos családot ez már gyakran kiborítja. Ám, ha figyelembe vesszük a kissé kacifántos, de tragikus múltját, ez nem is annyira meglepő.







Cassandra helyzete is nagyon hasonló. Ugyanúgy átélte a maga tragédiáit, de az ő életét még az is
keseríti, hogy félig apollita, így az élettartama igencsak behatárolt. Aztán... meglepetés! Vajon Cass megéri, hogy láthassa elsőszülött gyerekét?





Na és vajon Katie-nek  mi köze van Acheron-hoz? Megsúgom, nem fog kiderülni, mint ahogy Acheronról soha semmi sem.






Aki úgy gondolja, hogy Talon története csalódás volt (erősen mutogatok magamra) az már Zarek könyvében láthatta a remény szikráját, Wulf kötete pedig abszolút potenciális javulást mutat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése