2016. július 24., vasárnap

Se veled, se nélküled a végtelenségig, más szóval Lisa Kleypas - Csábíts el pirkadatkor

Író: Lisa Kleypas
Cím: Csábíts el pirkadatrok
Eredeti cím: Seduce Me At Sunrise
Sorozat: Hathaways #02.
Kiadó: Ulpius-ház
Megjelenés: 2012
Oldalszám: 412
Értékelés: 5/5 !!!!!

Anglia ​​az 1840-es években…

Az Éjfélig vagy enyém című regényben megismert népes Hathaway család második leánya, Win éppen csomagol. Gyenge tüdeje miatt Franciaországba utazik, ahol egy híres klinika jó eredményeket ért el a tüdőbaj gyógyítása terén. Ám Win szíve nehéz – fáj otthagynia Kev Merripent, a mogorva, zárkózott cigány fiatalembert, akibe kislánykora óta szerelmes.

Annak idején a szabadelvű Hathaway szülők magukhoz vették az összevert, magára hagyott fiút, s a gyerekek együtt nőttek fel, bár Merripen mindig kívülállónak tartotta magát. Az ok, ami miatt felnőttként a családnál maradt, az volt, hogy a szülők váratlan halála után felelősséget érzett a hátramaradt gyermekekért, ám legfőképpen Win iránti elfojtott, kínzó szerelme késztette maradásra.

Win két év múltán, immár sugárzó ifjú hölgyként, megerősödve tér haza. A szerelem kettejük között csak még erősebben izzik, ám a beteljesülésig nemcsak a gyökereikből eredő kulturális különbségeket kell áthidalniuk, de Merripennek még a lány kezére pályázó ármánykodó riválisát is le kell győznie. S mindeközben fény derül Kev titokzatos múltjára…


 Egyszerűen imádtam ezt a részt. Bár az első rész értékelésével még nem végeztem, de már azon is túl vagyok olvasás szempontjából. Még alig kezdtem el az első részt olvasni, már vártam a második részt tekintve ki a férfi főszereplő. Határozottan Team Kev!!! Merripen és Win olyanok mint a tűz és víz. Két teljesen különböző világból származnak és két teljesen különböző személyiségről van szó. 

  Win alapvetően egy nyugodt, határozott személyiség, akinek túl erős az akarata ahhoz, hogy beletörődjön beteges életébe. Két évnyi Franciaországi tartózkodás után végól gyógyultan tér haza, egy vőlegény jelölttel. Ezt a hírt azonban nem mindenki fogadja meleg szívvel.

 Kev Merripen a két év alatt, amit Win távol töltött gyökeresen megváltozott. A csendes, magába forduló emberből egy agresszív férfi lett, aki csak a munkájának él és a nőket csak tárgyaknak és használati cikkeknek tekinti, egészen amíg viszont nem látja Wint.

Kettejük huzavonáját az írónő pont annyira nyújtotta el, amennyire kell. Csak annyira, hogy az félig meddig komikus, félig meddig szánalomra méltó legyen. Kev túl makacs, Win túl önfejű és mindkettő túl határozott. Na ebből vajon mi lesz? Nem mondom meg. ;D

Külön öröm volt, hogy Leo is összeszedte magát, már amennyire az tőle telhet. Elég ramaty állapotban volt az első részben, most végre megteszi azt, amit egy nagy testvérnek meg kell tennie. Továbbá Cam és Amelia is visszatértek egy-egy rövidebb részecske erejéig.



A befejezés elképesztően meghökkentő volt és egyben szívszorító is. Tökéletesen illett a történethez.

Összességében tehát egy remek művet köszönhetünk Lisa Kleypasnak. Izgatottan várom a további kalandokat, melyeket a Hathaway család átél majd. :D












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése