2016. július 26., kedd

Lisa Kleypas - Éjfélig vagy enyém

Író: Lisa Kleypas
Cím: Éjfélig vagy enyém
Eredeti cím: Mine Till Midnight
Sorozat: Hathaways # 01.
Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 446 oldal
Értékelés: 5/5



Cam Rohan egy londoni játékkaszinó titokzatos igazgatója, akit már untatnak szép, de unalmas szeretői. Életébe ekkor lép be Amelia, aki gondját viseli árván maradt húgainak, miközben csélcsap bátyját keresi a londoni alvilágban. Leo ugyanis váratlanul nemesi címet és egy romos vidéki birtokot örököl, a kúria rendbehozatala azonban Amelia feladata marad. Rohan követi a lányt vidéki birtokukra, ahol már semmi sem szabhat gátat a köztük kirobbanó szenvedélynek. Szerelmük beteljesedik, amikor is felbukkan a lány egykori szerelme, aki annak idején cserbenhagyta, és a múlt mindkettőjük életére mázsás súlyként nehezedik. 


 Az utóbbi időszak romantikus fantasy könyvei után kedvet kaptam a történelmi romantikusokhoz. Így hát lekaptam ezt a Kleypas könyvet a polcról. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ekkora gyöngyszemet találok majd.

Cam és Amelia története igazi ékszer az általam eddig olvasott történelmi romantikusok között. Csodálatosan keveredik benne a romantika, a humor és az 1800-as évek mindennapjai. Üdítő betekintést kaphatunk mind az angol arisztokrácia, mind a roma kisebbség életébe, ami számomra csak még vonzóbbá tette a könyvet, így a sorozatot is.


Főleg, hogy a főhősünk, Cam Rohan is roma. De haladjunk csak szépen sorjában. Előbb a hölgyek.


Amelia Hathaway értelmiségi családból származik. A történet kezdetekor Amelia bátyja, Leo nemesi rangot örököl.ám a rang mellé vagyon nem járt, csak egy romos ház és némi birtok. A család a tragikus emlékek elől menekül a Ramsay-házba. Az évek, a család és a vele járó felelősség megkeményítette Amelia szívét. Talán már-már túlságosan is. Ekkor pedig egy szemcsés véletlen folytán az életébe pottyan Mr. Rohan.



Cam Rohan egy szerencsejáték barlang fontos munkatársa. Egy vidéki meghívás során találkozik újra Amelia Hathaway-jel, aki azonnal felkelti az érdeklődését.
Cam személyiségét nagyban színesíti, hogy félig roma származású. Ennél fogva teljesen más az élethez, a tulajdonhoz és a társadalomhoz való hozzáállása, mégis sikeresen be tud olvadni. Természetesen ez nem a sziporkázó személyiségének köszönhető, sokkal inkább az "átkának".


Ha ők ketten igazán összekerülnek, abból valami olvasóvilág rengető dolog fog születni. És én már alig várom, hogy kiderüljön vajon mit tartogatnak a következő részek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése