2016. január 3., vasárnap

Árnyalat-trilógia száz oldalban összefoglalva: E. L. James - Grey


Író: E. L. James
Cím
: Grey (A szürke ötven árnyalata Christian szerint)
Eredeti cím
: Grey (Fifty Shades of Grey as Told by Christian)
Sorozat
: Árnyalat – trilógia
Megjelenés éve
: 2015

Oldalszám
:
Kiadó
: Libri

Fordító
:
Babits Péter
Műfaj
: erotikus, BDSM, romantikus

A férfi gyönyörű, okos és a hatalom megszállottja. Világa rendezett, szigorú szabályok szerint működik, de fájdalmasan üres, mindaddig, amíg Anastasia Steele be nem lép az életébe. Miért nem képes ellenállni Ana csendes szépségének? Miért nem tud elszakadni tőle? Mi űzi ebbe a vakmerő és szenvedélyes viszonyba, ami mindkettőjüket felőrli? Ana átlát az álcának használt ridegségen, amivel Christian gyermekkori traumáit és szeretetlenségét palástolja. Vajon képes a lány csillapítani a fájdalmat, vagy a férfi lelkét emésztő sötét vágyak és öngyűlölet végül elűzik mellőle azt, aki az utolsó reménysugár lehetne az életében?

Olvastam az eredeti trilógiát. Hajszál híján ugyanazt olvastam csak Christian látáspontjából. Semmi eget verően magas nem volt benne. Hiába csak fontos eseményeket olvashatunk újra, a harmadik részből semmi nem volt benne, pedig szívesen elolvastam volna a nagy bejelentést Christian szemszögéből is.







Azok viszont, akik inkább a pikáns jelenetek miatt olvasták az eredeti három könyvet, azok csalódni fognak, mert ebben nem volt különösebb szex jelenet sem.

A szereplők még mindig ugyanolyan egyszerűek. Ana suta és folyton rágja az ajkait, Christian pedig továbbra is irányításmániás és problémás. Illenek egymáshoz.

Egyszerűen ennyiben össze lehet foglalni az egész történetet: Árnyalat-trilógia száz oldalban összefoglalva Christian Grey álláspontjában. Ennyi és pont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése