2015. december 8., kedd

Jóban és rosszban, egy házasság mindennapjai Nalini Singh - Archangel's Legion-jában

Író: Nalini Singh
Cím
: Archangel's Legion
Sorozat
: Guild Hunter #6.

Kiadó
: Orion
Kiadás éve
: 2013

Oldalszám
: 374 oldal

Címkék
: angyal, romantikus, vámpír, urban fantasy, fantasy, háború
Angels are falling from the sky in New York, struck down by a vicious, unknown force.
Vampires are dying impossibly of disease.
Guild hunter Elena Deveraux and the Archangel Raphael must discover the source of the wave of death before it engulfs their city and their people, leaving New York a ruin and Raphael’s Tower under siege by enemy archangels.
Yet even as they fight desperately to save the city, an even darker force is stirring, its chill eyes trained on New York…and on Raphael. Rivers of crimson and nightmares given flesh, the world will never again be the same…
Ahogy egyre jobban haladok előre az Angyali vadász világában, egyre jobban szippant magába Raphael New York-ja. Számomra letehetetlen minden kötet, ami ebből a sorozatból kerül ki, szóljon Elena és Raphael kapcsolatáról, vagy bármelyik másik szereplőről.
Ebben a részben testközelből tapasztalhatunk meg egy arkangyalok által vívott háborút, két arkangyal szövetségét, egy nem mindennapi „házasság” hétköznapjait és azt, hogyan boldogul egy hitves a kissé idős anyósával.
Zseniálisnak tartom, hogy végre felütötte a fejét egy leheletnyi féltékenység a gerlepár viszonyában. De tényleg csak annyira, hogy pikánssá tegye a történetet. Raphael mindig megtalálja a megfelelő szavakat és tetteket ahhoz, hogy megnyugtass és újra magabiztossá tegye hitvesét.
A háború leírása pedig egyszerűen frenetikus volt. Végre nem csak azt olvashattuk, hogy az ellenfélnek esélye sincs és a jó mindig győz, hanem rendesen megszorongatták Raphaelék nyakát. Meg kellett küzdeni azért a győzelemért. És láss csodát, a segítség mindig idejében érkezik. Nem kési és nem jön korán sem.

Egyre több részletre derül fény Elena családjával kapcsolatban. Az apja még mindig egy görény, ez tény és való, de Elena sokkal több időt tölt a húgaival, mint az eddigi könyvekben együtt véve. Kezdi kapiskálni mi a dolga egy hitvesnek és szemmel láthatóan elég ügyes is, hogy majd egy nap tényleg elismerje az egész angyal társadalom Raphael hitveseként. És természetesen még mindig ő a legtökösebb női karakter, akivel valaha találkoztam a könyvekben.

Raphael még mindig tele van ellentétekkel. Uralkodóként hidegfejjel gondolkodik, de amikor Elenára terelődik a téma, olyan szenvedélyes és melegszívű, mint soha máskor. Nagyon szeretem benne, hogy bár csak a színfalak mögül, de végletekig oltalmazza kedvesét, ugyanakkor meg is adja neki a kellő szabadságot. Nem akarja megváltoztatni, elfogadja annak, ami. Imádom, amikor Elena füle hallatára fenyegeti a kedves apósát. Nem is értem miért nem engedi Elena, hogy csak egy kicsit visszavágjon Raphael az ő nevében. Talán majd máskor.
Mindenesetre igazán megjelenhetne magyar kiadásban is, elvégre egy elképesztő remekmű Nalini Singh tollából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése