2015. november 14., szombat

Balszerencse a köbön, más néven Jessica Sorensen – Callie, Kayden és a megváltás



Író: Jessica Sorensen
Cím
: Callie, Kayden és a megváltás
Eredeti cím:
The Redemption of Callie & Kayden

Sorozat
: Véletlen 2. (Coincidence 2.)
Eredeti megjelenés éve:
2013

Oldal szám:
368 oldal
Kiadó
: Könyvmolyképző

Fordító
: Komáromy Zsófia
Műfaj
: new adult, romantikus, erőszak, kortárs
A sötét titok, amit Kayden hosszú évek óta rejtegetett, végül napvilágra került. Ám ami még ennél is rosszabb, hogy a fiút súlyos testi sértéssel vádolják. Egyedül az óvhatná meg a becsületét, ha Callie elárulná az igazat – Kayden viszont soha nem kérné ezt tőle. Inkább hajlandó megtenni bármit, hogy megvédje őt… még akkor is, ha emiatt le kell mondania az egyetlen lányról, akit valaha szeretett.
Callie tudja, hogy Kaydenen ismét eluralkodnak a démonai, és kétségbeesetten szeretné megmenteni. Ám ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie legsúlyosabb félelmével, és el kell árulnia legfájdalmasabb titkait. A csönd megtörésének puszta gondolata is rémisztő – de nem annyira, mint annak gondolata, hogy örökre elveszítheti Kaydent.
A szíve mélyén Callie tudja, hogy eljött az idő: neki és Kaydennek el kell felejteniük a múlt fájdalmát. Barátai, Seth és Luke segítségével Callie tervet sző, hogy megmutassa Kaydennek, milyen életük lehetne együtt. De vajon meg tudja győzni, hogy új életet kezdjenek… vagy már késő?
Az első rész nagyon tetszett és reméltem, hogy legalább annak a színvonalát megüti és... megütötte. Az eleje kicsit lassú volt ugyan és vontatott, de egy sorsfordító pillanat után beindultak a cselekmények. A rész száznyolcvan fokos fordulatot jelentett Kayden és Callie életében is, de a mellékszereplők múltjából, érzéseiből és életéből is egyre többet és többet tudhatunk meg.
A világon mindenkinek életében legalább egyszer le kéne ülnie, és degeszre ennie magát palacsintával.
Mindenkinek megvan a maga problémája, de azt hiszem jelen esetben Kayden az, aki a legnehezebben küzd meg a saját démonaival. Az ő vállára a verekedés is alaposan rányomja a súlyát, ahogy az apja által okozott szerencsétlenség is. Callie segítségével mégis megteszi az első lépéseket a gyógyulás felé. Jelentős negatívum volt a történetben, hogy az első résszel ellentétben Kayden jellemében jelentős változás állt be. Ezt magyarázhatjuk az apja tetteivel, a verekedéssel, önutálattal, de ezt akkor sem vártam volna. Ezt a gyengeséget.
A múltat nem lehet elfelejteni. Csak túl lehet lépni rajta. Hátra lehet hagyni. Hogy az lehess, akinek eleve lenned kéne, nem pedig az, akinek a történtek miatt érzed magad.
Az én szememben a történet igazi hőse Callie. Callie volt az, aki tartotta a lelket Kaydenben, amikor szükség volt rá. Segített neki, hogy meghozza a fontos döntéseket, miközben ő maga is meghozza élete legfontosabb döntését. Elképzelni sem tudom mennyi bátorság kellett ahhoz, hogy kiálljon egy ilyen hírrel a családja elé, ő mégis megtette, már csak szolidaritásból is. A család reakciója pedig meglepően jó. Olvastam már rosszabbat is.
Végig kitartott Kayden mellett, végig nyitott volt és soha nem ítélt a látszat alapján. A Kaydennel való kapcsolata pedig az én meglátásom gyönyörű és ideális. Megérdemlik egymást a legjobb értelemben.
Kayden számomra a fény, és remélem, hogy egy nap majd lehetek az ő fénye.
Ha viszont nevetni szeretnénk, arra Seth jelenetei a legjobbak. Bár ő sem ép egész, mégis ő Callie legjobb barátja és tiszteletbeli nagy tesója. Mindig képes megnyugvást, vagy vidámságot csempészni a lány életébe, vagy akár máséba. Ő és Luke a legjobb barátok főhőseink számára.
„– Ja, elfelejtettem megkérdezni. – Visszapattintja az üveg kupakját. – Mit vettél fel a ruha alá?
(…)
Semmit.
Nahát, bugyi nélkül nyomod? – kérdi ördögi vigyorral. – Úgy még jobb!
Egy remek történet a saját démonainkkal való küzdelemről a szerelem és a barátság valódi gyógyító erejéről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése