2015. november 7., szombat

Macska - egér játék Singh módra, másnéven Nalini Singh - Szabadulás



Író: Nalini Singh
Cím
: Szabadulás
Eredeti
cím: Hostage to Pleasure

Sorozat
: Egy világ, két faj, állandó küzdelem # 05.
Megjelenés
éve: 2013

Oldalszám
: 406 oldal
Kiadó
: Egmont

Fordító
: Bottka Sándor Mátyás
Műfaj
: fantasy, romantikus, alakváltó, sci-fi, urban fantasy

Ashaya Aleine a látszat szerint a tökéletes mentál: rideg, érzéketlen és gyakorlatias. Ő a tudós, aki az egész mentál népet rabszolgasorba döntő implantátumot készíti. Valójában azonban elkeseredetten küzd, hogy megmentse a fiát, és szabaduljon a Mentál Tanács befolyása alól. De hiába menekül: nem biztonságba kerül, hanem egyenesen a halálos alakváltó mesterlövész karjaiba fut. Dorian Christensen húgát egy mentál gyilkos ölte meg. A DarkRiver őrszem nem tud ugyan leopárd alakot ölteni, de a vadállat benne él, és bosszúra szomjazik. Most mégis védelmeznie kell Ashayát és fiát. Dorian soha nem gondolta volna, hogy mentál iránt a gyűlöleten kívül mást is érezhet, de a szenvedély sokszor átírja a játékszabályokat.

Már régóta vártam Dorian könyvét. Kíváncsi voltam hogyan fogadja majd a párját ismerve a körülményeket. A várthoz képest egész jól. Kezdenek beindulni a történések, egyre több a fondorlat és az árulás. A tanácsban egyre nagyobb a széthúzás, az alakváltókat egyre több támadás éri és Ming Le Bon egyre vérszomjasabb és hataloméhesebb.

A macska és a farkas nem… normális kombináció.
– Mert a macska és a mentál az. – Mercy fura arcot vágott.
(…)
– És mi van a patkányokkal? – Dorian szeme pajkosan megcsillant. Mercy összevonta a szemöldökét.
– Macska és patkány? Na, gratulálok!
– Az biztos, hogy a fekete özvegy kifejezés teljesen új értelmet nyerne.
Dorian a cuki kisfiús, szörfös külső alatt egy igazi rossz fiú. Imádom! *.* Mint minden DarkRiver ő is roppant domináns és védelmező típus, de ő az óvóbácsi szerepét még komolyabban veszi a húga miatt természetesen, de mindenki tudja, hogy ez előbb vagy utóbb visszaüthet, vagy nem? És hála egy bizonyos mentálnak, Dorian be nem ismert álma is valóra válni látszik...

Ahogy a párom mondaná, ő egy kardinális mentál. Tud magára vigyázni.
– Szóval legalább két katonát otthagytál őrségben. 
– Hát persze.

Ashaya az első mentál, aki még a befejezés előtt megtörte az Elcsendesedés protokollt. Eddig a menál társak vagy felnőtt korban törték meg, vagy egyáltalán nem is fogott rajtuk. Ashaya más és ez a másság teszi őt olyan jó karakterré. Még nagyobb pikantériája a dolgoknak, ami kiderül a könyv vége felé az Aleine család kis titkáról. Ezúttal Dorian nem csak egy társat, hanem egy kész családot kapott ajándékba az élettől és a sorstól.

Andrew elnézett Dorian válla felett.
– Érzem a nő illatát.
– Ne!
A fiatalabb hím elmosolyodott.
– Rajtad is ott a nyoma. Tényleg olyan szexi, mint amilyen az illata?
Dorian tudta, hogy Andrew szándékosan hergeli őt.
– Miért nem jössz közelebb, és nézed meg magad?
– Hülyének látszom?
– Farkas vagy.

Szerelem, titkok, hazugságok, élet halál harcok, politikai csatározások. Lehet válogatni, mert a Szabadulás mindezt tartalmazza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése