2015. november 14., szombat

Gyors esti cukiság, Tammara Webber - Egyszeregy



Író: Tammara Webber
Cím
: Egyszeregy
Eredeti cím
: Easy

Megjelenés éve
: 2012
Oldalszám
: 334 oldal

Kiadó
: Könyvmolyképző
Fordító
: Komáromy Rudolf

Műfaj
: romantikus, ifjúsági, new adult
Egy lány, aki úgy gondolja, a bizalmat megtörik, az ígéreteket megszegik és a hűség csak illúzió. Egy fiú, aki úgy hiszi, az igazság relatív, a hazugság elkendőzi a kibírhatatlan fájdalmat és a bűntudat örök.
A fiú figyelte a lányt, de nem ismerte őt. Aztán egy váratlan összecsapás jóvoltából a megmentőjévé vált… Tagadhatatlan vonzerő hatott közöttük. Ám a múlt, amelyen a fiú kemény munkával igyekezett felülkerekedni, és a jövő, amelybe a lány őszinte hitét vetette, azzal fenyegetett, hogy elszakítja őket egymástól. Csak együtt vehették föl a harcot a fájdalom és a bűntudat ellen; csak együtt nézhettek szembe az igazsággal, és találhattak rá a szerelem nem várt erejére. Vajon a találkozásuk megerősíti őket hitükben, vagy megcáfol mindent?
Egyszerű történet, de pontosan ezen egyszerűségében rejlik a varázslata. Kellemes nyári, őszi, téli, tavaszi délutáni könnyű olvasmány egy tea vagy bármilyen más ital mellé.
A történet vezetés pille könnyű, ugyanakkor a megfelelő helyeken meg van fűszerezve némi izgalommal, és titkolózással, csak hogy ébren tartsa a figyelmet. Emellett mindenki megkapja a szerethető főhősnőt és az imádni való, bugyi leolvasztó szőke herceget a fehér lován.
Kegyed csupa ellentmondás, Ms. Wallace.
Ránéztem, és fölvontam fél szemöldökömet.
– Ez áll a munkaköri leírásomban. Elvégre én egy lány vagyok, Mr. Maxfield.
Ha őszinte akarok lenni, Jacqulineban nincsen semmi különös. Kedves, meleg szívű, csinos lány, de roppant egyszerű. Jó tanuló, jó zenész, de ennyi. És pontosan ezért lehengerlő. Elég különleges ahhoz, hogy az ő életébe is keveredjen egy kis bonyodalom, de elég átlagos ahhoz, hogy egy nyughatatlan léleknek biztonságot, nyugalmat és állandóságot biztosítson. Mindemellett elég bátor ahhoz, hogy mindent feláldozva szeressen és harcoljon azért, akit szeret.
Nem nehéz azt választani, hogy veled legyek, Jacqueline – lehelte, és még egyszer hátrahúzódott, hogy a szemembe nézzen. – Könnyű. Mint az egyszeregy.
Érdekes, hogy ezúttal nem mind a két főszereplő múltja tragikus. Ezúttal csak a hős lovag a szerencsétlen nyertes. Legalább valami változatosság.
Lucas igazi álom pasi, még ha egy kicsit bogaras is, ami ugyebár érthető. Okos, szorgalmas és igazi úriember és tehetséges, ami ritka párosítás, nos lányok, lehet csorgatni a nyálatokat, de ez az álom sajnos már foglalt. Talán egy másik Starbucksban találhatunk egy másik Lucast. A remény hal meg utoljára.
Még szép, hogy agyas vagyok! Ez a minimum egy mindentudó
korrepetitornál. És mielőtt megkérdeznéd: igen, te vagy a
kedvencem. ;)
Ha van két perc szabadidőtök, esetleg fáztok télen és anyukátok forró csokival kínál, javaslom mellé ezt a könyvet. Megéri elolvasni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése